Vrijspraak poging doodslag door steken met kurkentrekker

De rechtbank Den Bosch heeft vrijgesproken in een zaak over poging doodslag.

Vrijspraak poging doodslag door steken met kurkentrekker

Aan de verdachte is in deze zaak poging tot doodslag ten laste gelegd. De verdachte werd er immers van verdacht dat hij met een kurkentrekker meermalen heeft uitgehaald in de richting van het lichaam van het slachtoffer en dat hij met het voorwerp in de rug van het slachtoffer heeft gestoken.

 

Standpunt strafrechtadvocaat

De advocaat van de verdachte heeft vrijspraak bepleit van poging doodslag. De advocaat heeft hiertoe bepleit dat niet is bewezen dat de verdachte een bewuste afweging heeft gemaakt waarin hij de mogelijkheid heeft aanvaard dat het slachtoffer, door zijn handelen, zou kunnen overlijden. Daarnaast heeft de advocaat bepleit dat het gehanteerde middel gezien de plaatsen waar het slachtoffer is geraakt niet deugdelijk is om doodslag te kunnen plegen.

 

Oordeel rechtbank Den Bosch

De rechtbank Oost-Brabant, zittingsplaats Den Bosch, oordeelde dat vast is komen te staan dat de verdachte het slachtoffer met de kurkentrekker heeft verwond, maar dat niet wettig en overtuigend is bewezen dat de verdachte ‘vol’ opzet had op de dood van het slachtoffer. Uit de bewijsmiddelen blijkt niet dat de kans op overlijden aanmerkelijk was. Vast staat dat de verdachte het slachtoffer heeft geslagen terwijl hij een kurkentrekker in de hand had, maar hoe en met welke kracht en in hoeverre het voorwerp geschikt was om dodelijk letsel toe te brengen, mede gelet op het feit dat het slachtoffer in de rug is geraakt, is onvoldoende duidelijk geworden. De rechtbank heeft de verdachte dan ook vrijgesproken van poging tot doodslag.

 

Strafrechtadvocaat poging doodslag

Dankzij het pleidooi van de advocaat is de verdachte in deze zaak vrijgesproken van poging doodslag, iets waar een fikse straf voor opgelegd kan worden. Wanneer u wordt verdacht van poging tot doodslag kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat, welke voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, zal bereiken. Indien u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor poging doodslag direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Den Bosch!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op